luni, 2 iunie 2008

Consumatorii de canabis, viitorii bolnavi mintal



Consumul de canabis, de la o varsta frageda, conduce la aparitia bolilor mintale, sunt de parere medicii psihiatrii din Mare Britanie. Impreuna cu mai multi cercetatori de la Universitatea din Oulu (Finlanda) ei au testat mai multi adolescenti, consumatori de droguri.

Potrivit Daily Mail, rezultatele testelor au aratat ca tinerii prezinta cel putin trei simptome ale bolilor mintale, dupa o anumita perioada in care au consumat canabis.

Tinerii prezentau teama ca ceva inexplicabil se va intampla cu ei, erau foarte usor influentabili si se concentrau cu mare dificultate. Schizofrenia este boala cea mai frecventa in randul tinerilor care consuma canabis de la o varsta frageda.

Atat medicii din Marea Britanei cat si cei din Finlanda au apreciat ca tinerii care consuma de la o varsta frageda droguri sunt de fapt bolnavii mintali de mai tarziu.

Astfel, 6000 de tineri din Finlanda, care au participat la studiu, cu varste de 16 si 17 ani, prezinta deja simptomele bolii. Medicii cred ca, in cazul lor, schizofrenia va aparea intre 20 si 30 de ani.

Tinerii care au fost testati sunt consumatori constanti. Astfel, unii au spus ca zilnic consuma canabis, chiar si de cinci ori pe zi. Majoritatea consumatorilor care au participat la studiu sunt fete.

Niciun comentariu: