vineri, 13 iunie 2008

Pierderi de 100 miliarde de dolari prin atacuri cibernetice


Kaspersky Lab atentioneaza in privinta cresterii fara precedent a crimei cibernetice, pierderile estimate la nivel mondial depasind 100 de miliarde de dolari pentru 2007.

In acest context, exista un interes crescut atat pentru intelegerea fenomenului cat si pentru solutiile de securitate ce ofera protectie directa impotriva atacurilor online.

"Din punct de vedere al atacurilor informatice, Romania se afla inca intr-o faza emergenta, majoritatea atacurilor pe care le-am observat pana acum au fost bazate pe inginerie sociala. Nu exista inca softuri care sa atace in mod direct sisteme romanesti de banking online.

Din pacate insa, asa cum s-a intamplat si in alte tari, aparitia acestora este inevitabila si ne aflam in momentul potrivit pentru a lua masurile necesare prevenirii unor incidente majore", a declarat directorul departamentului cercetare - dezvoltare Kaspersky Lab Romania, Costin Raiu.

Chiar daca atacurile informatice indreptate asupra institutiilor bancare din Romania s-au bazat pe metode "vechi" de tip phishing, pierderile datorate acestor atacuri au fost destul de serioase, fapt intens mediatizat in ultimele luni.

"Salutam initiativa Institutului Bancar Roman pentru aducerea in atentia mediului bancar a problematicii atacurilor cibernetice moderne si speram ca si alte institutii sa-i urmeze exemplul.

Cat priveste producatorii de software de securitate, Kaspersky Lab a intensificat lupta impotriva crimei cibernetice atat prin educarea publicului larg cat si prin noile tehnologii pe care le dezvolta - cum ar fi cele introduse in Kaspersky Internet Security 2009", a declarat directorul general al Kaspersky Lab Romania, Teodor Cimpoesu.

Infiintata in 1997, compania Kaspersky Lab este un furnizor international de software de securitate a informatiilor. Cu sediul central la Moscova, Rusia, Kaspersky Lab are reprezentante regionale in Marea Britanie, Franta, Germania, Olanda, Polonia, Japonia, China, Coreea, Italia, Romania si SUA.

Niciun comentariu: